Kezdőlap
Kölcsönzés
Szerviz
Események
Akciók
Képgaléria
Hírek
Síutak
Praktikus
Kapcsolat
Jó tanácsok
Síszaküzlet
 

  üzletünk    
 
           
   
Síbot, sikesztyü, sisak választás
Síbot:

Kiválasztásánál a legfontosabb a hosszúság, ami illeszkedik a testmagassághoz. Szaküzletekben vannak ide vonatkozó táblázatok. Ennek hiányában úgy kell megfogni a síbotot, hogy a tányér felett markoljuk meg a tenyerünkkel. Ha helyes a választás, akkor a függőlegesen álló testünkhöz szorított felső karunkra merőleges az alsó karunk, amikor a tenyerünkkel megmarkolva a síbot szintén függőlegesen áll és éppen érinti a földet.

Bukósisak:

Kiválasztásánál fontos a helyes méret, amit úgy tudunk behatárolni, hogy a fülünk felett meg kell mérni a legnagyobb mérhető kerületet a fejünkön. Ez a méret általában 52cm-től (4-5 éves gyerek) 64cm-ig terjed. Gyermekeknek célszerű állítható sisakot vásárolni, ami több méretet átfog. Felnőtteknél már kialakult a fej mérete, oda helyes méretre megfelelő sisakot kell választani. A sisaknak nem szabad kicsinek lenni, mert negyed óra után elviselhetetlen. Nem szabad nagynak sem lenni, mert ha lötyög benne a fejünk, azaz nagy a holtjátéka, akkor nem nyújt megfelelő védelmet, sőt még sérülést is okozhat. Ezért fontos a csat megfelelő feszességű beállítása, nem szabad lazának lennie és nem lehet szoros sem. Sisakoknál lehetőleg olyan típust válasszunk, amiben jól lehet hallani a körülöttünk történő információkat, ezáltal megelőzhetünk balesetet is. Természetesen ár függvénye a sisak által nyújtott szolgáltatás. Ha valaki izzadós célszerű jó szellőzésű sisakot választani, ahol még a szellőzés mértéke is állítható. A tervező mérnökök nagyon finom kidolgozású sisakokkal gondoltak a hölgyekre is.

Kesztyű:

Kiválasztásánál fontos szempont, különösen hölgyeknél, hogy színben passzoljon a sí ruházathoz. Természetesen vannak más szempontok is, de alapvető célja a kéz védelme, a hideg és a sérülések ellen. A természetes alapanyagú bőrkesztyű a legjobb választás. A gyártók kihasználva a technika nyújtotta előnyöket, beépítettek a kesztyű konstrukciójába, anyagába nagy élettartamot biztosító és kopásállóságot biztosító anyagokat, pl.: kevlár, szénszál. Snowboardozáshoz feltétlen az utóbbi anyagot tartalmazó modellt kell választani. A megfelelő vízhatlanságot a goratex és thinsulat alapanyagok biztosítják. A különböző szolgáltatásokat nyújtó tulajdonságok természetesen az árban is jelentkeznek. Gyermekeknek célszerű egy olcsóbb (de nem kínai) kategóriát választani, míg felnőtteknek egy hosszabb távú megoldás javasolt, ami nélkülözhetetlen kelléke a biztonságos síelésnek.
<< vissza
Képgaléria
  Elérhetőségünk

8800, Nagykanizsa, Király u. 6.
Bolt telefon: (93) 325-563
Mobil: (20) 931-42-03

E-mail: szanyig@nagykanizsa.hu

Nyitvatartás:
H-P: 9-12 és 13:30 -18
Szo: 9-12
Vas: 9-12 (Dec-Jan)


   
  szanyig@nagykanizsa.hu; Tel.: +36-(93)/325-563 ; +36-(20)/931-42-03